(NL) Robin van Riel schittert op zonnige T-Meeting

News item from: 21 May 2018


This item is only available in Dutch:


Attila’s jaarlijkse baanwedstrijd de T-Meeting, op tweede pinksterdag 21 mei, heeft opnieuw een prachtige atletiekmiddag opgeleverd. Honderden talentvolle atleten uit het hele land waren naar Tilburg gekomen en het publiek kon niet alleen genieten van een lekkere zomerse sfeer maar vooral ook van mooie prestaties. 

 

Bij wijze van uitzondering was dit jaar een 1500 meter aan het programma toegevoegd. En het was Attila’s supertalent Robin van Riel (18) die deze race op grootse wijze benutte om zich te plaatsen voor de WK onder 20 jaar in Tampere (Finland, 10-15 juli). Hiervoor moest hij binnen de 3:46 blijven, geen geringe opgave. Maar met de hulp van ’s werelds beste haas Bram Som, die 59 seconden per ronde moest lopen, snelde Robin naar een tijd van 3:42.60. Een geweldige prestatie voor de jonge atleet, want de laatste 500 meter moest hij helemaal alleen doen, er was niemand meer bij hem in de buurt. 

Robin beseft terdege dat hij iets bijzonders heeft gepresteerd. “Pas afgelopen winter heb ik mijn eerste 1500 meter gelopen, voorheen liep ik alleen de 800 meter. Ik heb een hele week naar de race van vandaag uitgekeken. Was zenuwachtig, dacht eigenlijk niet het te gaan halen want de verieste limiettijd was veel sneller dan mijn pr. Het is geweldig om voor eigen publiek toch de limiet te halen en 10 seconden onder mijn pr te lopen! Straks bij de WK voor junioren in Tampere loop ik tussen de besten van de wereld.”

 

In dezelfde race lukte het Robin’s broer Rick (16) net niet zich te kwalificeren voor de EK onder 18 jaar. Zijn tijd van 3:57,62 is toch een geweldige prestatie voor hem want hij is maandenlang geblesseerd geweest.

 

Een andere opvallende prestatie werd geleverd op de 100 meter voor mannen, traditioneel het koningsnummer van de T-Meeting, door Christopher Garia van Rotterdam Atletiek. Met zijn tijd van 10.29 (wind +1,9) plaatste hij zich voor de EK voor senioren begin augustus in Berlijn. Dat was tot nu toe alleen weggelegd voor Hensley Paulina.

Op deze afstand voldeed B-junior Keitharo Oosterwolde uit Almere met 10.78 aan de limiet voor de EK onder 18 jaar.

Bij de vrouwen werd de 100 meter gewonnen door Eefje Boons van Daventria in 11.56 met in dezelfde finale nog een limiet voor het EK onder 18 jaar voor Minke Bisschops in 11.80.

 

Door de af en toe stevige oostenwind werden op de sprintnummers soms droomtijden gelopen. Met 3,5 m/s rugwind liep Christopher Garia op de 200 meter een tijd van 20.67. 

Maar gelukkig konden er ook vele geldige baanrecords en meetingrecords genoteerd worden. Bijvoorbeeld de 5.55 meter van polsstokhoogspringer Rutger Koppelaar en de zeer snelle 12.93 van de Belgische hordensprintster Eline Berings.

 

Verder twee Nederlandse records voor atleten met een beperking: Nienke Timmer 16.09 op de 100 meter, en Marlène van Gansewinkel 26.85 op de 200 meter. Marlène, die we de afgelopen jaren kenden als lid van Attila, is heel opgetogen over haar prestaties: “Die 26.85 is ruim een seconde sneller dan mijn oude pr! En mijn tijd op de 100 meter was bijna een wereldrecord, jammer van de te sterke rugwind. Mijn trainingen in Amsterdam in combinatie met mijn nieuwe studie pakken goed uit voor me, ik word steeds sneller. Hoogtepunt dit seizoen moet voor mij de EK eind augustus in Berlijn worden. Ik zal daar de 100 en 200 meter en ook het verspringen doen.” 

 

Deze T-Meeting leverde ook een Nederlands record voor vrouwen ouder dan 40 jaar op: Eefje Swinkels – van Maurik liep 1.05.65 op de 400 meter horden.

 

Bij het hoogspringen voor mannen was op voorhand Sven van Merode (19) de favoriet. Hij sprong als 17-jarige al 2.16 en werd in 2017 achtste bij de EJK. Nu heeft hij onlangs zijn aanloop gewijzigd en moet daar nog aan schaven. Hij won wel de wedstrijd maar kwam niet hoger dan 2.07, net als Dion van Kessel en Marius Wouters. De vader van Sven sprak zijn waardering voor de organisatie van de T-Meeting uit: “Het is mooi dat het publiek zo dichtbij de springlocaties kan komen. Geweldig geregeld!”
 

Mede door de geweldige inzet van de juryleden en alle andere vrijwilligers is deze T-Meeting weer een groot succes geworden. Complimenten aan de organisatie!

 

door Michel van Eijkelenburg, A.V. Attila

 

Bekijk hier alle uitslagen en de foto albums zullen de komende dagen steeds aangevuld worden.


Sponsors