(NL) Hoge verwachtingen tijdens de IFF T-Meeting

News item from: 7 June 2019


This item is only available in Dutch:


Jeem Sportsphotography, T-Meeting 2018

 

Traditiegetrouw organiseert atletiekvereniging Attila uit Tilburg op tweede pinksterdag de T-Meeting. Dit jaar op 10 juni en met een sterker deelnemersveld dan ooit tevoren. Dat er meeting records gebroken gaan worden staat zo goed als vast, maar belangrijker is de zoektocht naar limieten voor de internationale toernooien aankomende zomer.

 

Vuurwerk vanaf het begin
Vanaf 12:00 barst het los in Tilburg, zowel de korte horden als het polsstokhoogspringen voor vrouwen gaan dan van start. Bij beide onderdelen is meteen zicht op WK tickets. Eline Berings (BE) hoopt onder de 12,98 seconden te duiken op de 100 mh. Deze Belgische is bekend met de T-Meeting en behaalde vorig jaar nog het EK limiet in Tilburg met 12,93 s. Met een persoonlijk record (PR) van 12,73 s, de wind mee regeling tijdens de T-Meeting én de snelle MONDO baan kan dit zomaar weer gaan gebeuren.

 

Bij het polsstokhoogspringen vrouwen verwachten wij vuurwerk, een onofficiële interland tussen de Nederlandse en Belgische top bestaande uit zes dames met een PR boven de vier meter. Femke Pluim gaat op zoek naar het WK limiet, dat 1 cm staat boven haar eigen Nederlandse Record (4,55 m). Marijke Wijnmaalen hoopt zich bij Killiana Heymans, ook aanwezig, te voegen als deelneemster voor het EK<23 waarvoor een hoogte van 4,25 m gevraagd wordt. België wordt vertegenwoordigd door onder andere Belgisch recordhoudster Fanny Smets en talent Mélanie Vissers. Vissers heeft al aangegeven het Belgische Record beloftes (4,25 m) te willen verbeteren tijdens de T-Meeting.

 

Internationale sprint
Op de sprintnummers missen her en der wat Nederlandse topatleten door het voorprogramma van de FBK games met nationale heats de zondag vóór de T-Meeting. Dit gemis wordt volledig opgevuld door internationale aanmeldingen. Enkele hoogtepunten zijn: Robin Vanderbemden (BE) gaat voor het WK limiet van 20,36 s op de 200 m met een persoonlijk record van 20,43 s. De deelname voor de 400 m wordt aangevoerd door de Abdulaziz Qarainais uit Koeweit (PR 47,55 s). Bij de vrouwen hebben Tasa Jiya en Manon Depuydt (BE) hun ogen gericht op tickets voor de 200 m op het EK<23. Op de 100 m zullen meerdere dames azen op limieten voor de EK<20 en EK<23. Bij de mannen valt vooral de brede subtop op bij de 100 m, met 25 mannelijke sprinters onder de 11 seconden en een grote groep Belgen en Ieren op de startlijst.

 

Para-atleten sterk vertegenwoordigd
Als officiële wedstrijd voor de para-atleten zal ook deze groep deelnemen komende maandag. Aangevoerd door oud Attila lid Marlene van Gansewinkel, wereldrecordhoudster 100 meter, zal deze groep uitkomen op de 100 m, 200 m, 400 m en het verspringen. 

 

Open Tilburgs Kampioenschap jeugd
Op veler verzoek is er weer een jeugdprogramma op de T-Meeting, genaamd het Open Tilburgs Kampioenschap sprint. Vlak voor de 100 meter finales zullen de pupillen onder de 8 jaar het voorbeeld geven op de 40 meter en voor de pupillen onder de 11 jaar staat een 60 meter gepland. Gratis aanmelden hiervoor kan nog via inschrijven@t-meeting.nl, maar wees er snel bij want VOL = VOL.

 

IAAF National Permit Meeting
De T-Meeting is één van de vijf baanwedstrijden in Nederland met deze National Permit Meeting Status. Dankzij deze status verdienen atleten punten voor de World Ranking, deze ranking telt zwaar voor deelname aan internationale toernooien in de toekomst. De kwalificatie-eisen voor de Olympische Spelen van 2020 liegen er niet om, de plaats op de World Ranking is voor elk onderdeel van groot belang voor kwalificatie.

 

Gratis entree
Niet alleen is de entree gratis komende maandag, het publiek is zelfs welkom op het middenterrein. Dankzij de focus op alleen sprint en springnummers is het middenterrein vrij beschikbaar en stelt de organisatie deze graag open voor het publiek, om nog dichter te komen bij de prestaties van alle topatleten. 

 

De organisatie verwacht genoeg spektakel en heet u van harte welkom op de atletiekbaan aan de Bernard Leenestraat 48 in Tilburg. De wedstrijd kan live gevolgd worden via de volgende social media kanalen: instagram, twitter en facebook.


Sponsors