Meet the main sponsor of the Jom IT T-Meeting!

News item from: 14 May 2021


This item is only available in Dutch:


Jom IT is dé trotse hoofdsponsor van de T-Meeting editie 2021. Dat is te danken aan Toine van Beckhoven. Deze 51-jarige atleet van de organiserende vereniging AV Attila, verenigt diverse rollen en kwaliteiten in zich: hij is regerend wereldkampioen op de 400 meter horden 45+, maar hij is ook professioneel ICT-er met zijn eigen bedrijf Jom IT, en als zodanig de nieuwe hoofdsponsor van de T-Meeting. Wil je kennismaken met onze hoofdsponsor? Lees dan onderstaand interview over de beweegredenen om te sponsoren en zijn eigen relatie met atletiek.

 

 

Sponsor Toine van Beckhoven:

“De T-Meeting heeft een eigen gezicht”

 

Waarom sponsort jouw bedrijf de T-Meeting ?
“Sinds 2012 sponsor ik al de 400 m horden door prijzengeld voor de beste drie atleten beschikbaar te stellen. Dat kwam zo: ik vroeg of er ook een 400m horden in het programma kon komen. Als een geintje werd gezegd: ja, als jij het sponsort. En ik vond het leuk om een goeie 400m horden wedstrijd te kunnen neerzetten. In de daaropvolgende jaren zijn er mooie tijden gelopen. In 2019 bijvoorbeeld liep Femke Bol mee, zij was toen een beetje bekend bij de insiders, verder nog niet. En ze liep toen 56,88 sec, dat was echt een heel goede tijd die al lang niet meer in Nederland was gelopen. Het was voor mij als sponsor erg leuk om haar een envelopje te kunnen geven, en kijk eens hoe hard zij nu loopt twee jaar later !

Mijn redenen om de T-Meeting te sponsoren is een optelsom van factoren. Het is niet om reclame te maken voor mijn bedrijf, niet om klanten te winnen zeg ik altijd, want ik heb voldoende werk, maar puur als goodwill. Ik vind het leuk om de atleten die er hard voor trainen wat prijzengeld te kunnen geven, dat is in Nederland niet zo gebruikelijk. Ik vind de T-Meeting een prachtige wedstrijd, niet dertien in een dozijn maar met een eigen gezicht. Het evenement wordt neergezet met een relatief klein budget, er zit een team enthousiaste jonge mensen achter die een mooie wedstrijd willen neerzetten met unieke dingen zoals tussentijden op de 100 meter, wind mee voordeel enzovoort. Op mijn eigen baan bij mijn eigen vereniging, ik ben trots dat er zulke mooie deelnemersvelden aan de start staan.”

 

Waarom nu als hoofdsponsor ?
“Ik vind de T-Meeting een mooi evenement en ik blijf het trouw. Ik vind het leuk om bij te dragen aan deze wedstrijd en het is ze gegund. Normaliter sponsor ik ook andere activiteiten, zoals een KiKa-run of Serious Request. Maar veel ging afgelopen jaar niet door, en daardoor gaat dit jaar bijna mijn hele sponsoringbudget naar de T-Meeting.”

 

Wat doet jouw bedrijf, en is er een link met atletiek ?
“Ik ben zelfstandige sinds 2007. Nadat ik 11 jaar bij een werkgever had gewerkt ben ik voor mezelf begonnen. De naam JOM is destijds samengesteld uit de beginletters van de namen van mijn vrouw Marja en twee kinderen Jeroen en Olivier. Later kwam er nog een zoon bij, maar zijn naam begint met een K. Dus hij heeft pech, hij zit niet in de naam! Ik ben gespecialiseerd in het database-managementsysteem Oracle. Dat is al ruim 35 jaar de beste en meest stabiele software om gegevens mee te beheren. Oracle wordt gebruikt door banken, grote autofabrikanten, energiemaatschappijen, Dropbox, Zoom, noem maar op. Het vergt veel specialistische kennis, en dat is toevallig wat ik me eigen heb gemaakt. Ik heb er al in 1989 tijdens mijn studie kennis mee gemaakt. Ik vond het meteen mooie software, en begon er gewoon zelf wat mee te bouwen. Ik heb toen bijvoorbeeld voor mijn toenmalige atletiekvereniging een wedstrijdverwerkingsprogramma gemaakt, het was zoiets als atletiek.nu tegenwoordig is, ik vond het leuk en leerzaam. En ik heb er mijn werk van gemaakt.

Nu ben ik software-ontwikkelaar met Oracle als mijn gereedschapskist. Vroeger zei mijn baas wel eens: je moet een beetje gek zijn om met Oracle te werken, want het is zo complex en specialistisch. Hier ligt voor mij ook absoluut een analogie met atletiek. Ik ben waarschijnlijk gewoon een beetje gek van aard, want ook in de atletiek vind ik de moeilijke onderdelen het leukst. Bijvoorbeeld de twintigkamp, en de 400 meter horden waarbij je nooit goed uitkomt voor de horden. Veel mensen zeggen: veel te moeilijk of vermoeiend. Maar ik vind juist de uitdaging van iets moeilijks altijd leuk, en als je volhoudt komen de succesjes vanzelf wel. Dat is met Oracle ook het geval, het duurt even voor je het beheerst maar dan zijn de resultaten er ook naar.

Een van mijn grote klanten is het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen. Zij beoordelen of medicijnen veilig zijn en het juiste proces is gevolgd om ze te registreren. Mijn meest zichtbare werk daar is de website www.geneesmiddeleninformatiebank.nl die ik in 2000 gemaakt heb en sindsdien ook beheer, inclusief tussentijdse moderniseringen.”

 

Tenslotte
“Of ik zelf aan de T-Meeting meedoe is nog de vraag. Er worden maar 250 deelnemers toegelaten, en of ik in dat plaatje pas moet ik afwachten. Ik heb afgelopen winter heel goed kunnen trainen en ik ben denk ik in vorm. Ik heb het gevoel dat ik het Nederlands record 400m horden 50+ (dat staat al veertig jaar) dit jaar kan verbeteren, en misschien zelfs het wereldrecord, maar ja dan moeten er wel wedstrijden zijn. Het mooist zou zijn bij de T-Meeting, maar ik wil geen privileges.

In september is er wel een NK masters, maar de EK voor masters in Portugal in oktober is nog onzeker. Volgend jaar de WK voor masters in Finland, dat is waar ik me op richt. Het zou heel mooi zijn om opnieuw wereldkampioen te worden. De eerste keer, 2018 in Malaga, heeft me meer gedaan dan ik destijds verwacht had. Ik was er emotioneel van, en ik dacht dit is gaaf, dit is zó mooi, heel bijzonder!“

 

“Zó mooi” is het ook dat de T-Meeting een gepassioneerde hoofdsponsor als Toine heeft gevonden. Hij draagt bij aan het enthousiasme van de organisatie waarmee deze mooie wedstrijd weer een succes kan worden.

 

interview door Michel van Eijkelenburg


Sponsors