T-Meeting Staat als een huis

Nieuwsbericht van: 26 mei 2014De afgelopen jaren zijn veel baanwedstrijden opgehouden te bestaan. Gelukkig zijn er ook verenigingen die juist een nieuwe wedstrijd hebben opgezet. De T-Meeting, onder de vlag van atletiekvereniging Attila uit Tilburg, is er daar één van. Attila beschikt sinds 2010 over een Mondo atletiekbaan, bij uitstek geschikt om een mooie nationale wedstrijd te organiseren.

 

De wedstrijd is van, voor en door atleten. Daarom is de organisatie niet afhankelijk van sponsoren. Met sponsoren kan de organisatie wat extra’s doen, maar de wedstrijd kan altijd doorgang vinden. Voor atleten is dat belangrijker dan start- of prijzengeld.

 

De T-Meeting biedt wel unieke elementen voor de atleten. De snelle ondergrond van Mondo is daar één van. Op de 100m sprint meten wij de tijden van alle trainingsafstanden zodat de atleet weet waar op te oefenen. Dit jaar heeft de organisatie weer elementen toegevoegd. Alle atleten lopen met de wind mee, doordat de 100 meter ook aan de overkant van de baan kan worden gelopen. Hierdoor kan de atleet optimaal gebruik maken van de wind. Ook zijn dit jaar de series van de 100m op tijd ingedeeld, hierdoor begint de strijd al in de series.

 

Al deze elementen zijn niet standaard in Nederland. De T-Meeting is hier uniek in. Met deze elementen is het knallen op 2e pinksterdag, maandag 9 juni bij de T-Meeting op de atletiekbaan van Attila aan de Goirleseweg 42a in Tilburg. Toegang tot dit evenement is gratis. Inschrijven voor onderdelen kan nog tot en met 31 mei.


Sponsoren