Hinkstapgala

Nieuwsbericht van: 12 mei 2016De Nederlandse top neemt het op tegen Belgische en Duitse springers.

De afgelopen edities zijn mooie hink-stap-sprong afstanden in Tilburg neergezet. De meeting records staan op 15,38m bij de mannen en 12,97m bij de vrouwen. Beide records zouden dit jaar wel eens kunnen sneuvelen.

 

Hink-
Nieuw dit jaar is het springen in twee groepen. Om 12:00u start de B-groep. Hierin een aantal mannen op jacht naar de 14 meter. Aangevuld met vrouwen graag de 12 meter willen overbruggen. Opvallende naam in deze groep is Julia Talakua. Ze is dit jaar al goed voor 12,53m. Ze springt al vroeg op de dag in verband met het verspringen, waar ze later op de dag nog aan deelneemt.

 

Stap-
Tussen al het hinkstapspringen door, komen enkele C-junioren in actie. Om 13:45u gaan zij de strijd aan bij het stapstapspringen. Dit is de opstap naar het ‘echte’ hinkstapspringen. Het meeting record ligt hierbij net onder de 10 meter. We weten zeker dat dit na 16 mei niet meer zo is!

 

Gala
Om 15:30u zal de A-groep van start gaan. In deze groep zowel Nederlandse als buitenlandse toppers. Bij de vrouwen zien we de namen van Patricia Krolis en Louise Taatgen, de nummers 1 en 2 van het afgelopen NK indoor. Ze krijgen tegenstand van onder andere Stefie Mievis uit België en Klaudia Kaczmarek uit Duitsland. Laatstgenoemde is de nummer drie van de afgelopen Duitse kampioenschappen. Zij heeft een persoonlijk record van 13,43m.

 

Bij de mannen zien we Sander Hage en Tarik Tahiri. De nummers 2 en 3 van het afgelopen NK indoor. Tahiri sprong daar voor het eerst over de 15 meter. Hage was eerder al goed voor 15.49m. Net als enkele jaren geleden zal de Belgische Leopold Kapata tegenstand bieden. Hij kwam al eens tot 15,85m.

Toegift
Op de startlijst bij het hinkstapspringen missen we helaas alleen Fabian Florant. De houder van het Nederlandse Record en inmiddels geplaatst voor de Olympische Spelen van Rio. Maar met zijn succeswensen voor de deelnemers aan het hinkstapgala kunnen we mooie afstanden gaan verwachten!

“Hi triple jumpers at the T-meeting,
I am happy you are working hard to develop and support Hinkstap in the Netherlands. We need more people like you! Continue the hard work and good luck at this years T-meeting! Don’t stop fighting!
#Fabjumper2Rio”

Grtz, Fabian Florant


Sponsoren