Nationale en internationale hinkstap-toppers

Nieuwsbericht van: 1 mei 2012Net als vorig jaar staat het hinkstapspringen op het programma. Dit jaar zal de nationale top hier aan deelnemen aangevuld met internationale toppers.

 

Hinkstapgala mannen

Het onderdeel werd vorig jaar gewonnen door Lennart Teunissen met 14,42m. Met dank aan eigen atleet Sander Hage (2e tijdens het NK indoor 2012), ligt de lat dit jaar iets hoger. Naast zijn eigen deelneming zullen ook Léopold Kapata en Roger Haitengi aan de start staan. Léopold Kapata werd Belgisch kampioen bij het hinkstapspringen en realiseerde een sterke 15,51m. Roger Haitengi is nationaal recordhouder van Namibië met 16,74m.

 

Hinkstapgala vrouwen

Bij de vrouwen staat het hinkstapspringen voor de eerste keer op het programma. Met dank aan 3 hinkstapspringsters van Prins Hendrik staan ook hier toppers aan de start. Naast de Nederlandse toppers Wendy Visser, Sanne Zwijsen (3e tijdens het NK indoor 2012) en Tamara Middelburg (2e tijdens het NK indoor 2012), staat Jihan Bakhchi aan de start. Jihan Bakhchi is recordhoudster van Marokko met 12,71m, vorig jaar goed voor 12,51m.


Sponsoren