Digitaal spektakel tijdens jubileumeditie Jom IT T-Meeting

Nieuwsbericht van: 20 mei 2021


 

Na tien edities kan je wel spreken van een traditie. Dit jaar vindt de tiende editie van de T-Meeting plaats en steeds grotere en bekendere atleten weten de weg te vinden naar deze wedstrijd van, voor en door atleten. Helaas dit jaar zonder fysiek publiek, maar met livestream op maandag. En als extraatje organiseert de T-Meeting dit jaar een volwaardige meerkamp voorafgaand aan 2e pinksterdag.

 

Dat steeds grotere en bekendere atleten de weg naar de T-Meeting weten te vinden, bewijst de deelname van regerend Olympisch kampioene meerkamp Nafissatou Thiam wel. Hoewel zij op weg naar de Spelen niet in actie komt op de meerkamp, weet zij met haar aanwezigheid in Tilburg scherpe concurrentie te creëren op de 100mH en het verspringen. Waar ze bij het verspringen boven het deelnemersveld uitspringt, voert voornamelijk Europees kampioene Alina Talay bij de 100mH de lijst met verve aan. Ook haar trainings genoot Eline Berings, tevens ook voormalig Europese kampioene en houder van het meeting record, gaat de strijd aan. Weerstand vanuit Nederland wordt gegeven door Eefje Boons, Sharona Bakker en Zoë Sedney. Alle drie zullen hun pijlen hebben gericht op de Olympisch limiet (12,84s). Last but not least staat ook meerkampster Nadine Broersen maandag aan de start op de korte horden. Passend bij deze editie als voormalig wereldkampioen meerkamp.

 

Van Tilburg naar Tokio

Dit jaar pakt de T-Meeting groter uit. De wedstrijd is één van de tien uit het Nationaal Kwalificatie Circuit. Hoewel de T-Meeting dit jaar wordt beperkt in haar aantal deelnemers, speelt de organisatie in op de schaarste van een meerkamp en de kans voor atleten om hierop limieten te halen. Op de zevenkamp vallen de zusjes Van de Wiel op, met regerend Nederlands kampioene Anne bovenaan. Pieter Braun voert de lijst aan bij de mannen en bereidt zich voor op de Olympische Spelen. Braun staat momenteel 8e op de World Ranking en is hiermee zo goed als zeker van een Olympisch ticket. Hij zal zijn eerste krachtmeting houden in Tilburg op weg naar Tokio.

 

Topsnelheid

Bij de sprintnummers zal de snelheid van de MONDO baan getest worden door toppers als Churandy Martina en Robin Vanderbemden. Zij leggen de lat hoog en dwingen onder andere Liemarvin Bonevacia om tot het uiterste te gaan. Hij zal als 400m loper zijn topsnelheid testen op de kortere nummers. Bij de vrouwen springt Marije van Hunenstijn er bovenuit. Met het Olympische startbewijs al op zak, zal zij tijdens de T-Meeting haar seizoensopening maken op de 100m. 

 

Jeugdtoernooien

Ook op de technische onderdelen weten een aantal talenten op voorhand al de interesse te trekken. Zoals bijvoorbeeld bij het polsstokhoogspringen. Hier staan op de deelnemerslijst, onder Nederlands recordhoudster Femke Pluim, twee atleten onder de 20 jaar die met 4,00m al dicht bij de limiet zijn gekomen. Waar de Nederlandse Kristina Tergau aan 4,05m al genoeg zal hebben, moet de Belgische Lola Lepère de minima van 4,07m halen voor een ticket. Ook Tilburgs talent komt tijdens deze editie in actie. Finn de Graaf heeft, net als een aantal andere deelnemers, de limiet voor EKU20 in het vizier: 7,40m. Met een uitschieter vorige week richting 7,34m (met te veel rugwind) zou dat zomaar realiteit kunnen worden op de eigen wedstrijd. De limiet pogingen onder de jeugd beperken zich overigens niet tot deze twee onderdelen. Bij zo goed als elk onderdeel wordt wel gestreden om internationale kwalificatie. 

 

Als we kijken naar de afgelopen jaren dan liegen de prestaties op de snelle MONDO-baan en wind mee er niet om. Ook dit jaar biedt de deelnemerslijst dus weer veel perspectief en kans op strakke prestaties. Hoewel de atleten dit jaar het publiek moeten missen, bieden we op de maandag een livestream aan waardoor hun fans toch vanuit huis de gehele wedstrijd kunnen volgen op t-meeting.nl. De wedstrijd zal daarnaast de volle drie dagen te volgen zijn met live results en door het social media team van de T-Meeting. Schakel jij ook in?

 

T-Meeting

Van, voor en door atleten

22/23/24 mei 2021


Sponsoren