WR, NR en limieten tijdens de Losse Veter T-Meeting

Nieuwsbericht van: 21 mei 2013Op 2e pinksterdag, maandag 20 mei 2013, was de atletiekbaan in Tilburg het decor voor de Losse Veter T-Meeting. Dat het evenement is gegroeid is terug te vinden in de uitslagen. De baan is een Wereld Record rijker. Marlou van Rhijn, Paralympisch Kampioen op de 200m, liep op de 400m naar 61.12 seconde.

 

Tijdens de Losse Veter T-Meeting deden een aantal atleten mee van het nationaal paralympisch team, waaronder Marlou van Rhijn en Ronald Hertog. Bij de 100m wist Ronald Hertog het Nederlands Record te verbeteren. Hertog beschikt over één blade en kwam hiermee tot 11.90s.

 

De wedstrijd was door de atletiekunie aangewezen om limieten te lopen. Zowel Erik Heggen (België) als Jesper Arts wisten op de 400m horden de limiet te slechten. Dit geeft Heggen en Arts de mogelijkheid later dit jaar deel te nemen aan de EK onder 23 jaar in Tampere (Finland). Joris van Gool bleef met 11.28s op de 100m één honderdste boven de limiet om deel te nemen aan de EYOF in Utrecht. De tijd van Van Gool is goed voor de 8e plaats op de allertijdenranglijst.

 

De nationale ranglijst is na de Losse Veter T-Meeting weer een aantal nieuwe ranglijst aanvoerders rijker. Zo won Brenda Baar het Hinkstapspringen bij de vrouwen met 12.81m. Baar is ranglijst aanvoerder met 13.51m. Bianca baak verbeterde haar eigen seizoens beste tijd naar 58.90s op de 400m horden. De junioren van Attila snelde op de 4x100m naar een tijd van 44.47s. Voor junioren is dit de snelste tijd van dit seizoen.

 

Het polsstokhoogspringen bij de vrouwen is gewonnen door Janneke Oosterink met 4.15m, goed voor een 2e plaats op de seizoenranglijst. Tijdens het hinkstapspringen mannen wist Sander Hage een afstand neer te zetten van 15,07m. Hiermee won hij de wedstrijd en komt zijn prestatie op de 2e plaats op de seizoenranglijst. Cyriel Verberne haalde opnieuw een hoogte van 5,30m bij het polsstokhoogspringen. Hij blijft hiermee de seizoenranglijst aanvoeren.

 

Alle uitslagen van de Losse Veter T-Meeting


Sponsoren