T-Meeting terug naar focus op sprinten & springen

Nieuwsbericht van: 4 jun 2022


Tweede pinksterdag is inmiddels vaste prik voor de T-Meeting. Na een bijzondere corona editie vorig jaar met een eenmalig toegevoegd meerkamp programma, keert de T-Meeting dit jaar weer terug naar de traditionele focus op sprint- & springonderdelen. Dat er meeting records gebroken gaan worden staat zo goed als vast, maar belangrijker is de zoektocht naar limieten voor de internationale toernooien aankomende zomer.

 

Korte sprint

Op de korte sprintnummers zien we een mix van voornamelijk Nederlandse, Belgische en Ierse atleten terug. Waar Rani Rosius vorig jaar nog het Meeting Record verbeterde op de 200m gaat zij dit jaar een poging wagen om het record van 11,48 s op de 100m uit de boeken te lopen. Mogelijk kan ze hierbij ook in de buurt komen van het EK of WK limiet. Tegenstand zal zij ondervinden van voornamelijk Tasa Jiya en Nargélis Statia. Leonie van Vliet is nog op zoek naar het limiet voor de 200m en hoopt dit te vinden op de T-Meeting komende maandag.

 

Bij de mannen strijden Solomon Bockarie, Christopher Garia en Israel Olatunde bij de 100m om de “Mr T” titel. Met opgegeven beste prestaties (OBP) van 10,30 s, 10,34 s en 10,35 s gaat het erom spannen. En met een Meeting Record van 10,29 s zullen deze atleten ook de bonus in het vizier hebben. Terug van weggeweest zijn dit jaar de tussentijden op de 100m. Een extra ET installatie op 60m zorgt voor extra informatie voor de atleten. Handig om de prestaties te vergelijken met het indoorseizoen en om start en topsnelheid analyses te doen. Uiteraard is dit naast de welbekende wind mee regeling.

 

De hoogte in

Femke Pluim, regerend Nationaal Recordhoudster, gaat het weer proberen op de T-Meeting. Ze zal in actie komen op háár onderdeel, het polsstokhoogspringen. Tegenstand krijgt ze van Killiana Heymans, houdster van het Meeting Record. Mogelijk kunnen de wat jongere atleten nog een limiet behalen, bijvoorbeeld Kristina Tergau (U20) of bij de mannen de Belgische Ylio Philtjens (U18). 

 

Bij het reguliere hoogspringen zien we bij de vrouwen Glenka Antonia (1,83m) en Nina Borger (1,82m). Antonia verbeterde vorig jaar het Meeting Record naar 1,82m, het zou mooi zijn als er voor dit jaar weer een verbetering in zit. Bij de mannen kijken wij, deels bevooroordeeld, vooral naar Mathijs Van Os. Met een OBP van 1,95m zal deze atleet van de organiserende vereniging Attila mogelijk stiekem uitkijken naar de 2,07m voor het EKU18 limiet.

 

Horden

Bij de horden vallen vooral de mannelijke deelnemers op met veel jonge talenten op de korte horden, aangevoerd door U20 atleet Mark Scholten. Op de senioren hoogte staan op de korte horden maar liefst vijf atleten met een OBP onder het huidige Meeting Record. Mark Heiden en Job Geerds voeren de lijst aan, met tegenstand uit Duitsland (Blaise Gregory Minoue Minoue), België (Francois Grailet) en Ierland (Matthew Behan). Bij de 400mh zien wij Sep de Jong terug die opzoek is naar het EK limiet U18 en de Oekraïense Dmytro Romanyuk met een OBP van 49,90 s, ruim een seconden onder het Meeting Record. Myke van de Wiel mag hierbij ook niet ongenoemd blijven, zij voert de lijst aan bij de 100mH en doorbrak vorig jaar bij de T-Meeting de magische grens van 6000 punten op de meerkamp. 

 

Wheelers

Elk jaar komen er wel speciale verzoeken binnen bij de organisatie, dit jaar is dat onder andere een verzoek om een speciale race toe te voegen voor wheelers. Daar beginnen we komende maandag dan ook mee met om 11:00 een 100 meter en om 11:30 een 400 meter voor een vijftal wheelers. Het bomvolle programma met alle sprint en spring onderdelen wordt vervolgens afgewerkt tussen 12 uur en 17 uur wat ervoor zorgt dat er continue meerdere onderdelen bezig zijn. Een intermezzo staat gepland om 16:25, waarbij er d.m.v. een kids run (600 en 1000 meter) de spanning wordt opgebouwd tot de afsluitende 100 meter finales. 

 

Gratis entree
Niet alleen is de entree gratis komende maandag, het publiek is zelfs welkom op het middenterrein. Dankzij de focus op alleen sprint en springnummers is het middenterrein vrij beschikbaar en stelt de organisatie deze graag open voor het publiek, om nog dichter te komen bij de prestaties van alle topatleten. 

 

De organisatie verwacht genoeg spektakel en heet u van harte welkom op de atletiekbaan aan de Bernard Leenestraat 48 in Tilburg. De wedstrijd kan ook gevolgd worden via de volgende social media kanalen: instagram, twitter en facebook.


Sponsoren