Records, limieten en een lekker zonnetje tijdens de 12e T-Meeting

Nieuwsbericht van: 30 mei 2023


De T-Meeting op maandag tweede pinksterdag, het staat inmiddels bij menig atleten vast in de agenda. Dit jaar met een indrukwekkend deelnemersveld. Maar een goed deelnemersveld of niet, alleen de prestaties tellen. Meeting Records en Limieten horen erbij om een succes te maken van dé sprint & springwedstrijd van Nederland. En dat is gelukt.

 

Onder het toezicht van een lekker zonnetje en ontspannen sfeer begon de dag met de 400 meter horden voor vrouwen. Met een Meeting Record in de boeken van Femke Bol ligt de focus bij dit onderdeel meer op individuele prestatie verbeteringen. En dat is gelukt met de winst voor de jongste atleet op het onderdeel, Abigail Noruwa. Met een prestatie van 59,35s behaalde ze hiermee ook meteen het EK onder 20 limiet! Bij de mannen won de Belgische Mimoun Abdoul Wahab

 

De 100 meter vlak, hét vuurwerk onderdeel binnen de atletiek, stelde zoals gewend niet teleur. Bij de mannen wist Joris van Gool (serie: 10,38s, finale: 10,45s) het Ierse duo Israel Olatunde en Joseph Olalekan Ojewumi voor te blijven. Bij de vrouwen ging de winst naar Naomi Sedney (11,58s), opgevolgd door Leonie van Vliet en de Ierse Mollie Oreilly. Bij de dubbele afstand, de 200 meter, waren de rollen omgedraaid bij de vrouwen. Hier pakte van Vliet de winst met een verbetering van het meeting record met een tijd van 23,66s. 

 

De korte horden stonden dit jaar twee keer op het programma, twee pogingen voor de atleten om een mooie prestatie neer te zetten. De eerste run werd optimaal benut door Jamie Sesay, met een tijd van 13,72s plaatste hij zich voor het EK onder de 20 in Jeruzalem (ISR) deze zomer. Één honderdste sneller was Joas van Hellemondt (13,71s), maar van Hellemondt heeft het startbewijs al op zak voor het EKU20. De tweede run later op de dag kwam de Belgische Elie Bacari meer dan goed uit. Tijdens zijn tweede run verbeterde hij niet alleen het meeting record van Job Geerds (tweede in de serie), Bacari plaatste zich met een tijd van 13,80s ook voor het EK onder 23 in Espoo (FIN). 

 

Ondanks de soms wat uitdagende wind is de organisatie blij dat er ook dit jaar weer veel persoonlijke records zijn verbeterd. Proficiat aan alle atleten die er weer een geweldige T-Meeting van hebben gemaakt!

 

T-Meeting 2023

Van, voor & door atleten.


Sponsoren