Voorbeschouwing Synchroon & BPD T-Meeting

Nieuwsbericht van: 18 mei 2024


Van, voor en door atleten

 

Dit jaar is het alweer de dertiende editie van de T-Meeting en laat dat toevallig ook het netnummer (013) van Tilburg zijn. Op tweede pinksterdag staat er weer een mooi internationaal veld op de startlijst.

 

Sprint Spektakel

Op de 100 meter bij de vrouwen is er een mooi deelnemersveld, zo staan er vier atleten uit de finale van vorig jaar aan de start: Femke Nuijten, Demi van den Wildenberg, Mollie O’Reilly (IRL) én de winnares van de afgelopen editie Naomi Sedney. Ze krijgen tegenstand van onze zuiderbuur Janie De Naeyer (BEL) die een beste tijd van 11.52 op haar naam heeft staan. Het meeting record, dat staat op 11.48, zou verbroken kunnen worden met de wind mee garantie.

 

Bij de 400 meter staat de Nederlandse top aan de start, waarbij een meeting record verre van ondenkbaar is. Bij de vrouwen staan WK estafette deelnemers Eveline Saalberg en Myrthe van der Schoot op de startlijst, dit wordt gegarandeerd een mooie strijd om de overwinning. Ook Britt de Blaauw, Laura de Witte en Eva Hovenkamp zullen zich mengen in de strijd om de podiumplaatsen. Bij de mannen maken Jonas Phijffers, Yousef Karam (KW) en Nout Wardenburg hun opwachting. Het meeting record staat op 46.69, de beste prestaties van de bovengenoemde drie mannen zijn sneller.

 

Vorige editie werden we getrakteerd op een nieuw meeting record van 13.80 op de 110 meter horden. Bij de mannen zijn Joas van Hellemondt en Jamie Sesay in vorm, daar ligt een verbetering van dit record op de loer. De mannen hebben twee kansen om een snelle tijd neer te zetten, we kijken uit naar de races.

 

Marije van Hunenstijn is een van de blikvangers op de wedstrijd over de 200 meter. Leonie van Vliet, Eveline Saalberg en Janie De Naeyer (BEL) zullen meestrijden voor een plek bij de beste drie.

 

Spring Strijd

De springonderdelen zijn altijd een vaste prik tijdens de T-Meeting. Bij het polsstokhoogspringen voor de vrouwen zal het erom spannen wie met de overwinning naar huis gaat. Wordt het de U20-atleet Marijn Kieft, de Duitse Clara Rentz of Sanne Rombouts?

 

Bij het hoogspringen voor de mannen ligt het veld erg dicht bij elkaar. Sven van Merode en de nog U20-atleet Ridzerd Punt springen er bovenuit. Maar ook Wuill Vrolijk en Bart Andriessen maken aanspraak op de overwinning.

 

Het altijd spectaculaire hink-stap-springen zal naar alle waarschijnlijkheid een nieuw meeting record opleveren. De Belgische Ilona Masson heeft een beste prestatie van 13.69 meter staan. Het meeting record staat op 12.96 meter.

 

IPC atleten

De T-Meeting kent dit jaar vijftien IPC-deelnemers, atleten met een visuele, verstandelijke of lichamelijke beperking. Kimberly Alkemade, die recent een wereldrecord op de 200 meter heeft gelopen tijdens de Harry Schulting Games in Vught, is een van de deelnemers. Bij de T-Meeting loopt ze de 100 meter en 200 meter. 

 

Fotograaf: Vincent Jessen

 


Sponsoren