Nabeschouwing Synchroon & BPD T-Meeting

Nieuwsbericht van: 20 mei 2024


Van, voor en door atleten

 

Meeting Records, U18-limiet én Nederlands Record

 

In Tilburg begon de dag met bewolkte lucht, en af en toe brak de zon door. Op een flinke hoosbui na hebben we het droog gehouden. De wind was ook onvoorspelbaar, wat de uitdaging met wind mee extra groot maakte. Toch zorgde dit alles voor mooie prestaties en nieuwe meeting records.

 

Op de 400 meter horden voor vrouwen liep Zoë van Gils, dankzij sterke tegenstand van Anne van de Wiel en Abigail Noruwa, de EK U18-limiet met een tijd van 59,80. Anne van de Wiel won de race in een mooie 57,28, net boven het meeting record dat op naam van Femke Bol staat.

 

Daarna was het tijd voor de 400 meter zonder horden. Hier doken twee vrouwen onder het oude meeting record: Myrthe van der Schoot en Eveline Saalberg met respectievelijk 52,90 en 52,75. Het was tot op de finish spannend wie er met de overwinning naar huis zou gaan. Later op de dag zagen we Eveline Saalberg ook terug op de 200 meter, waar ze de derde plaats veroverde. Bij de mannen liep Jonas Phijffers het meeting record van Nout Wardenburg uit de boeken. Met een hele mooie 46,12 pakte Jonas de overwinning en liet hij zijn goede vorm zien.

 

Bij de 200 meter voor vrouwen zagen we Cheyenne Bouthoorn een nieuw nationaal record lopen in haar IPC-klasse. Ze snelde naar een tijd van 30,97, wat tevens de limiet voor de Paralympische Spelen is.

 

In de eerste run van de 110 meter horden liep Joas van Hellemondt een tijd van 13,83. Na de race voorspelde hij dat hij later vandaag het meeting record zou gaan verbreken. Dit record stond op 13,80 en in de tweede race liep hij 13,74, wat een mooie verbetering betekende.

 

Bij het polsstokhoogspringen voor de mannen hebben we een unieke situatie meegemaakt. Met vijf man sterk werd het podium gevuld. Dit kwam doordat drie mannen 4,60 meter foutloos hadden gehaald. De winnaar, Owen Beuckens, won met een hoogte van 5,00 meter.

 

Ondanks de soms wat uitdagende wind is de organisatie blij dat er ook dit jaar weer veel persoonlijke records zijn verbeterd. Proficiat aan alle atleten die er weer een geweldige T-Meeting van hebben gemaakt! Bedankt aan alle sponsoren en vrijwilligers, door jullie inzet hebben we genoten van topatletiek.

 

T-Meeting 2024


Sponsoren