Welkom

Laatste nieuws


Drie dagen topatletiek tijdens de Jom IT T-Meeting

24 mei 2021

 

In het pinksterweekend van 22, 23 & 24 mei vond de tiende editie van de T-Meeting plaats. Meerdere atleten hebben zich tegen de natuurlijke elementen weten te verzetten en hierdoor verschillende Meeting Records gezet. Met deze nabeschouwing blikken we terug op een editie die we nooit meer zullen vergeten. 

 

Foto: Erik van Leeuwen

 

Deze jubileumeditie van de T-Meeting verdiende iets bijzonders, zo dacht de organisatie. Daarom vond voorafgaand aan de reguliere T-Meeting een meerkamp plaats om in te spelen op het beperkte aanbod. Hoogtepunten van deze meerkamp waren toch wel Myke van der Wiel die de magische grens van 6000 punten doorbrak en Sofie Dokter die de limiet voor de EKU20 in Tallinn haalde. Sven Roosen en Sven Jansons zetten een scherpe meerkamp neer en kwalificeerden zich voor de EKU23. Gabriel Emmanuel wist zichzelf te overtreffen en plaatste zich voor de EKU20. Hier lees je alles over de meerkamp.

 

Op de maandag zette Rani Rosius met haar tijd op de 200m direct de toon: Meeting Records zijn er om verbroken te worden. Met een tijd van 23,83s legt zij de lat voor toekomstige edities hoog. Ook het Meeting Record voor zowel de mannen als de vrouwen 400m werd respectievelijk door Nout Wardenburg (46,69s) en Sharlene Mawdsley (53,21s) verbroken. Op de technische nummers begon Navaro Doulany Aboikenie met een mooie afstand van 15,68m op het hinkstapspringen en wist hiermee een nieuw Meeting Record op zijn naam te zetten. Glenka Antonia sprong hem achterna met een Meeting Record, maar dan bij het hoogspringen. Zij vloog over de 1,82m heen en evenaarde hiermee haar PB. Vervolgens sloot Olympisch kampioene Nafissatou Thiam de dag af door maar liefst 6,42m te springen en hiermee het nieuwe Meeting Record verspringen te verzilveren. Jochem Dobber benaderde het Meeting Record op de 200m met zeven honderdste, met 20,90s liep hij als 400m een hele strakke halve afstand.

 

Na de limieten regen in het weekend zijn er op maandag ook het een en ander aan limieten geslecht. Voor de EKU20 zien wij onder andere Keitharo Oosterwolde met 10,55s op de 100m en Timme Koster met 13,82s op de 110mh. Met het oog op U18 prestaties hebben Jamie Sesay met 13,79s op de 110mH, Maurice Afognon met 21,54s op de 200m en Suus Altorf met 60,35s op de 400mh voldaan aan de originele limieten voor het U18 toernooi. Tevens zijn er een drietal Nederlands Records verbeterd: binnen de IPC categorie behaalde Cheyenne Bouthoorn zowel op de 100m (15,07s) als op de 200m (31,14s) een NR in de klasse T36. Joël de Jong snelde met 12,65s op de 100m naar een nieuw NR in de klasse T63.

 

De organisatie kijkt terug op een bijzondere en geslaagde editie. Veel dank gaat ook naar de vrijwilligers en sponsoren, die deze editie mogelijk hebben gemaakt. Uiteindelijk gaat de grootste dank uit naar de atleten, die van deze editie er één hebben gemaakt om nooit te vergeten. Volgend jaar zijn we er weer van, voor en door atleten op maandag 6 juni 2022. Hopelijk dan weer met een goed gevulde baan vol met atletiek fans, zoals vanouds!


Tussenbeschouwing: Een vliegende start

23 mei 2021

 

Tijdens de jubileumeditie van de T-Meeting werden op de primeur-meerkamp maar liefst vier internationale limieten behaald. Hoewel ieders prestatie lof verdient, lichten we er een vijftal uit. Bij de dames springen Sofie Dokter en Myke van de Wiel er glansrijk bovenuit. Sofie Dokter presteert op elk onderdeel erg goed en weet daardoor een puntentotaal van 5555 neer te zetten. Hiermee voldoet ze aan de limiet voor de EKU20 in Tallinn. Myke van der Wiel doorbreekt dit weekend de magische grens van 6000 punten en komt met 6012 op de 15e plek allertijden!

 

Sven & Sven waren de gehele meerkamp aan elkaar gewaagd. Hoewel na het polsstokhoogspringen Sven Jansons er met de trofee vandoor leek te gaan, weet Sven Roosen de speer een flink stuk verder te werpen en een strakkere tijd op de 1500 meter neer te zetten. Hiermee overtreft hij (de andere) Sven en eindigt met een puntentotaal van 7916 punten op de eerste plaats. Beide Svens weten overigens de limiet voor de EKU23 te halen. Ook Gabriel Emmanuel overtrof zichzelf en haalt de limiet voor de EKU20.

 

Morgen barst het sprint en spring geweld los vanaf 12u, met als eerste de vrouwen 200m. Alles is morgen te volgen via de livestream op t-meeting.nl, schakel in vanaf 11:50 en mis niets. 

 

Foto: Bjorn Paree


Digitaal spektakel tijdens jubileumeditie Jom IT T-Meeting

20 mei 2021

 

 

Na tien edities kan je wel spreken van een traditie. Dit jaar vindt de tiende editie van de T-Meeting plaats en steeds grotere en bekendere atleten weten de weg te vinden naar deze wedstrijd van, voor en door atleten. Helaas dit jaar zonder fysiek publiek, maar met livestream op maandag. En als extraatje organiseert de T-Meeting dit jaar een volwaardige meerkamp voorafgaand aan 2e pinksterdag.

 

Dat steeds grotere en bekendere atleten de weg naar de T-Meeting weten te vinden, bewijst de deelname van regerend Olympisch kampioene meerkamp Nafissatou Thiam wel. Hoewel zij op weg naar de Spelen niet in actie komt op de meerkamp, weet zij met haar aanwezigheid in Tilburg scherpe concurrentie te creëren op de 100mH en het verspringen. Waar ze bij het verspringen boven het deelnemersveld uitspringt, voert voornamelijk Europees kampioene Alina Talay bij de 100mH de lijst met verve aan. Ook haar trainings genoot Eline Berings, tevens ook voormalig Europese kampioene en houder van het meeting record, gaat de strijd aan. Weerstand vanuit Nederland wordt gegeven door Eefje Boons, Sharona Bakker en Zoë Sedney. Alle drie zullen hun pijlen hebben gericht op de Olympisch limiet (12,84s). Last but not least staat ook meerkampster Nadine Broersen maandag aan de start op de korte horden. Passend bij deze editie als voormalig wereldkampioen meerkamp.

 

Van Tilburg naar Tokio

Dit jaar pakt de T-Meeting groter uit. De wedstrijd is één van de tien uit het Nationaal Kwalificatie Circuit. Hoewel de T-Meeting dit jaar wordt beperkt in haar aantal deelnemers, speelt de organisatie in op de schaarste van een meerkamp en de kans voor atleten om hierop limieten te halen. Op de zevenkamp vallen de zusjes Van de Wiel op, met regerend Nederlands kampioene Anne bovenaan. Pieter Braun voert de lijst aan bij de mannen en bereidt zich voor op de Olympische Spelen. Braun staat momenteel 8e op de World Ranking en is hiermee zo goed als zeker van een Olympisch ticket. Hij zal zijn eerste krachtmeting houden in Tilburg op weg naar Tokio.

 

Topsnelheid

Bij de sprintnummers zal de snelheid van de MONDO baan getest worden door toppers als Churandy Martina en Robin Vanderbemden. Zij leggen de lat hoog en dwingen onder andere Liemarvin Bonevacia om tot het uiterste te gaan. Hij zal als 400m loper zijn topsnelheid testen op de kortere nummers. Bij de vrouwen springt Marije van Hunenstijn er bovenuit. Met het Olympische startbewijs al op zak, zal zij tijdens de T-Meeting haar seizoensopening maken op de 100m. 

 

Jeugdtoernooien

Ook op de technische onderdelen weten een aantal talenten op voorhand al de interesse te trekken. Zoals bijvoorbeeld bij het polsstokhoogspringen. Hier staan op de deelnemerslijst, onder Nederlands recordhoudster Femke Pluim, twee atleten onder de 20 jaar die met 4,00m al dicht bij de limiet zijn gekomen. Waar de Nederlandse Kristina Tergau aan 4,05m al genoeg zal hebben, moet de Belgische Lola Lepère de minima van 4,07m halen voor een ticket. Ook Tilburgs talent komt tijdens deze editie in actie. Finn de Graaf heeft, net als een aantal andere deelnemers, de limiet voor EKU20 in het vizier: 7,40m. Met een uitschieter vorige week richting 7,34m (met te veel rugwind) zou dat zomaar realiteit kunnen worden op de eigen wedstrijd. De limiet pogingen onder de jeugd beperken zich overigens niet tot deze twee onderdelen. Bij zo goed als elk onderdeel wordt wel gestreden om internationale kwalificatie. 

 

Als we kijken naar de afgelopen jaren dan liegen de prestaties op de snelle MONDO-baan en wind mee er niet om. Ook dit jaar biedt de deelnemerslijst dus weer veel perspectief en kans op strakke prestaties. Hoewel de atleten dit jaar het publiek moeten missen, bieden we op de maandag een livestream aan waardoor hun fans toch vanuit huis de gehele wedstrijd kunnen volgen op t-meeting.nl. De wedstrijd zal daarnaast de volle drie dagen te volgen zijn met live results en door het social media team van de T-Meeting. Schakel jij ook in?

 

T-Meeting

Van, voor en door atleten

22/23/24 mei 2021


Maak kennis met de hoofdsponsor van de Jom IT T-Meeting!

14 mei 2021

 

Jom IT is dé trotse hoofdsponsor van de T-Meeting editie 2021. Dat is te danken aan Toine van Beckhoven. Deze 51-jarige atleet van de organiserende vereniging AV Attila, verenigt diverse rollen en kwaliteiten in zich: hij is regerend wereldkampioen op de 400 meter horden 45+, maar hij is ook professioneel ICT-er met zijn eigen bedrijf Jom IT, en als zodanig de nieuwe hoofdsponsor van de T-Meeting. Wil je kennismaken met onze hoofdsponsor? Lees dan onderstaand interview over de beweegredenen om te sponsoren en zijn eigen relatie met atletiek.

 

 

Sponsor Toine van Beckhoven:

“De T-Meeting heeft een eigen gezicht”

 

Waarom sponsort jouw bedrijf de T-Meeting ?
“Sinds 2012 sponsor ik al de 400 m horden door prijzengeld voor de beste drie atleten beschikbaar te stellen. Dat kwam zo: ik vroeg of er ook een 400m horden in het programma kon komen. Als een geintje werd gezegd: ja, als jij het sponsort. En ik vond het leuk om een goeie 400m horden wedstrijd te kunnen neerzetten. In de daaropvolgende jaren zijn er mooie tijden gelopen. In 2019 bijvoorbeeld liep Femke Bol mee, zij was toen een beetje bekend bij de insiders, verder nog niet. En ze liep toen 56,88 sec, dat was echt een heel goede tijd die al lang niet meer in Nederland was gelopen. Het was voor mij als sponsor erg leuk om haar een envelopje te kunnen geven, en kijk eens hoe hard zij nu loopt twee jaar later !

Mijn redenen om de T-Meeting te sponsoren is een optelsom van factoren. Het is niet om reclame te maken voor mijn bedrijf, niet om klanten te winnen zeg ik altijd, want ik heb voldoende werk, maar puur als goodwill. Ik vind het leuk om de atleten die er hard voor trainen wat prijzengeld te kunnen geven, dat is in Nederland niet zo gebruikelijk. Ik vind de T-Meeting een prachtige wedstrijd, niet dertien in een dozijn maar met een eigen gezicht. Het evenement wordt neergezet met een relatief klein budget, er zit een team enthousiaste jonge mensen achter die een mooie wedstrijd willen neerzetten met unieke dingen zoals tussentijden op de 100 meter, wind mee voordeel enzovoort. Op mijn eigen baan bij mijn eigen vereniging, ik ben trots dat er zulke mooie deelnemersvelden aan de start staan.”

 

Waarom nu als hoofdsponsor ?
“Ik vind de T-Meeting een mooi evenement en ik blijf het trouw. Ik vind het leuk om bij te dragen aan deze wedstrijd en het is ze gegund. Normaliter sponsor ik ook andere activiteiten, zoals een KiKa-run of Serious Request. Maar veel ging afgelopen jaar niet door, en daardoor gaat dit jaar bijna mijn hele sponsoringbudget naar de T-Meeting.”

 

Wat doet jouw bedrijf, en is er een link met atletiek ?
“Ik ben zelfstandige sinds 2007. Nadat ik 11 jaar bij een werkgever had gewerkt ben ik voor mezelf begonnen. De naam JOM is destijds samengesteld uit de beginletters van de namen van mijn vrouw Marja en twee kinderen Jeroen en Olivier. Later kwam er nog een zoon bij, maar zijn naam begint met een K. Dus hij heeft pech, hij zit niet in de naam! Ik ben gespecialiseerd in het database-managementsysteem Oracle. Dat is al ruim 35 jaar de beste en meest stabiele software om gegevens mee te beheren. Oracle wordt gebruikt door banken, grote autofabrikanten, energiemaatschappijen, Dropbox, Zoom, noem maar op. Het vergt veel specialistische kennis, en dat is toevallig wat ik me eigen heb gemaakt. Ik heb er al in 1989 tijdens mijn studie kennis mee gemaakt. Ik vond het meteen mooie software, en begon er gewoon zelf wat mee te bouwen. Ik heb toen bijvoorbeeld voor mijn toenmalige atletiekvereniging een wedstrijdverwerkingsprogramma gemaakt, het was zoiets als atletiek.nu tegenwoordig is, ik vond het leuk en leerzaam. En ik heb er mijn werk van gemaakt.

Nu ben ik software-ontwikkelaar met Oracle als mijn gereedschapskist. Vroeger zei mijn baas wel eens: je moet een beetje gek zijn om met Oracle te werken, want het is zo complex en specialistisch. Hier ligt voor mij ook absoluut een analogie met atletiek. Ik ben waarschijnlijk gewoon een beetje gek van aard, want ook in de atletiek vind ik de moeilijke onderdelen het leukst. Bijvoorbeeld de twintigkamp, en de 400 meter horden waarbij je nooit goed uitkomt voor de horden. Veel mensen zeggen: veel te moeilijk of vermoeiend. Maar ik vind juist de uitdaging van iets moeilijks altijd leuk, en als je volhoudt komen de succesjes vanzelf wel. Dat is met Oracle ook het geval, het duurt even voor je het beheerst maar dan zijn de resultaten er ook naar.

Een van mijn grote klanten is het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen. Zij beoordelen of medicijnen veilig zijn en het juiste proces is gevolgd om ze te registreren. Mijn meest zichtbare werk daar is de website www.geneesmiddeleninformatiebank.nl die ik in 2000 gemaakt heb en sindsdien ook beheer, inclusief tussentijdse moderniseringen.”

 

Tenslotte
“Of ik zelf aan de T-Meeting meedoe is nog de vraag. Er worden maar 250 deelnemers toegelaten, en of ik in dat plaatje pas moet ik afwachten. Ik heb afgelopen winter heel goed kunnen trainen en ik ben denk ik in vorm. Ik heb het gevoel dat ik het Nederlands record 400m horden 50+ (dat staat al veertig jaar) dit jaar kan verbeteren, en misschien zelfs het wereldrecord, maar ja dan moeten er wel wedstrijden zijn. Het mooist zou zijn bij de T-Meeting, maar ik wil geen privileges.

In september is er wel een NK masters, maar de EK voor masters in Portugal in oktober is nog onzeker. Volgend jaar de WK voor masters in Finland, dat is waar ik me op richt. Het zou heel mooi zijn om opnieuw wereldkampioen te worden. De eerste keer, 2018 in Malaga, heeft me meer gedaan dan ik destijds verwacht had. Ik was er emotioneel van, en ik dacht dit is gaaf, dit is zó mooi, heel bijzonder!“

 

“Zó mooi” is het ook dat de T-Meeting een gepassioneerde hoofdsponsor als Toine heeft gevonden. Hij draagt bij aan het enthousiasme van de organisatie waarmee deze mooie wedstrijd weer een succes kan worden.

 

interview door Michel van Eijkelenburg


Wil jij komen helpen?

10 mei 2021

 

Jij kunt aanwezig zijn tijdens de T-Meeting!

Hoewel wij helaas geen publiek mogen toelaten, zijn juryleden en vrijwilligers niet alleen welkom, maar ook nodig voor weer een mooie editie. Heb je een jurydiploma of heb je weleens meegeholpen met een wedstrijd? Dan zoeken wij jou! Doordat de T-Meeting dit jaar de meerkamp heeft toegevoegd aan het programma, zijn er meer helpende handjes nodig dan normaal. Twijfel niet of je kunt helpen, waarschijnlijk vinden wij wel een leuke taak zodat jij topatletiek van dichtbij kunt meemaken en de atleten tegelijkertijd weer een aan goed verzorgde wedstrijd kunnen deelnemen. Een lunchpakket en iets lekkers wordt uiteraard verzorgd. Wil jij één of meerdere dagen komen helpen in het weekend van 22, 23 en 24 mei, meld je dan aan via het inschrijfformulier voor vrijwilligers.

 


Side event: meerkamp

25 apr 2021

 

De Atletiekunie heeft onder de 'Uitzondering Topsport' de garantie gekregen om 10 wedstrijden door te laten gaan dit seizoen, ongeacht de geldende maatregelen. De T-Meeting valt binnen deze 10 wedstrijden en is hiermee onderdeel van het Nationaal Kwalificatie Circuit. Doordat er momenteel maar 10 wedstrijden officieel doorgaan, krijgen topatleten een beperkt aantal momenten waarbij limieten behaald kunnen worden. Gezien de T-Meeting er voor de atleten wil zijn, bieden wij dit jaar ook een volwaardige meerkamp aan! Op deze manier hopen wij ook de top meerkampatleten een prachtige mogelijkheid te bieden om hun limieten te halen.

 

Deze meerkamp zal als side event onder de vlag van de T-Meeting gehouden worden in het weekend voorafgaand aan de T-Meeting. Op deze zaterdag (22 mei) en zondag (23 mei) zal plaats zijn voor in totaal 8 mannen en 8 vrouwen. Deze getallen zijn voor alle leeftijdscategorieën bij elkaar. Door deze meerkamp mogelijk te maken kan deze selecte groep atleten zich voorbereiden opweg naar de Olympische zomer. 

 

De inschrijving voor deze meerkamp is inmiddels open en sluit op vrijdag 14 mei 20:00. De uiteindelijke screening op de inschreven deelnemers voor deze meerkamp wordt door de T-Meeting organisatie kort daarna uitgevoerd. Weten hoe de T-Meeting omgaat met de coronamaatregelen, lees dan hier verder. Het tijdschema is te vinden op atletiek.nu.

 

Op maandag 24 mei zet de T-Meeting organisatie zich weer vol in voor het sprinten & springen zoals iedereen gewend is.


Nieuwsarchief →


Sponsoren

T-Meeting livestream
x