Welkom

Laatste nieuws


Nabeschouwing Synchroon & BPD T-Meeting

20 mei 2024

 

Van, voor en door atleten

 

Meeting Records, U18-limiet én Nederlands Record

 

In Tilburg begon de dag met bewolkte lucht, en af en toe brak de zon door. Op een flinke hoosbui na hebben we het droog gehouden. De wind was ook onvoorspelbaar, wat de uitdaging met wind mee extra groot maakte. Toch zorgde dit alles voor mooie prestaties en nieuwe meeting records.

 

Op de 400 meter horden voor vrouwen liep Zoë van Gils, dankzij sterke tegenstand van Anne van de Wiel en Abigail Noruwa, de EK U18-limiet met een tijd van 59,80. Anne van de Wiel won de race in een mooie 57,28, net boven het meeting record dat op naam van Femke Bol staat.

 

Daarna was het tijd voor de 400 meter zonder horden. Hier doken twee vrouwen onder het oude meeting record: Myrthe van der Schoot en Eveline Saalberg met respectievelijk 52,90 en 52,75. Het was tot op de finish spannend wie er met de overwinning naar huis zou gaan. Later op de dag zagen we Eveline Saalberg ook terug op de 200 meter, waar ze de derde plaats veroverde. Bij de mannen liep Jonas Phijffers het meeting record van Nout Wardenburg uit de boeken. Met een hele mooie 46,12 pakte Jonas de overwinning en liet hij zijn goede vorm zien.

 

Bij de 200 meter voor vrouwen zagen we Cheyenne Bouthoorn een nieuw nationaal record lopen in haar IPC-klasse. Ze snelde naar een tijd van 30,97, wat tevens de limiet voor de Paralympische Spelen is.

 

In de eerste run van de 110 meter horden liep Joas van Hellemondt een tijd van 13,83. Na de race voorspelde hij dat hij later vandaag het meeting record zou gaan verbreken. Dit record stond op 13,80 en in de tweede race liep hij 13,74, wat een mooie verbetering betekende.

 

Bij het polsstokhoogspringen voor de mannen hebben we een unieke situatie meegemaakt. Met vijf man sterk werd het podium gevuld. Dit kwam doordat drie mannen 4,60 meter foutloos hadden gehaald. De winnaar, Owen Beuckens, won met een hoogte van 5,00 meter.

 

Ondanks de soms wat uitdagende wind is de organisatie blij dat er ook dit jaar weer veel persoonlijke records zijn verbeterd. Proficiat aan alle atleten die er weer een geweldige T-Meeting van hebben gemaakt! Bedankt aan alle sponsoren en vrijwilligers, door jullie inzet hebben we genoten van topatletiek.

 

T-Meeting 2024


Voorbeschouwing Synchroon & BPD T-Meeting

18 mei 2024

 

Van, voor en door atleten

 

Dit jaar is het alweer de dertiende editie van de T-Meeting en laat dat toevallig ook het netnummer (013) van Tilburg zijn. Op tweede pinksterdag staat er weer een mooi internationaal veld op de startlijst.

 

Sprint Spektakel

Op de 100 meter bij de vrouwen is er een mooi deelnemersveld, zo staan er vier atleten uit de finale van vorig jaar aan de start: Femke Nuijten, Demi van den Wildenberg, Mollie O’Reilly (IRL) én de winnares van de afgelopen editie Naomi Sedney. Ze krijgen tegenstand van onze zuiderbuur Janie De Naeyer (BEL) die een beste tijd van 11.52 op haar naam heeft staan. Het meeting record, dat staat op 11.48, zou verbroken kunnen worden met de wind mee garantie.

 

Bij de 400 meter staat de Nederlandse top aan de start, waarbij een meeting record verre van ondenkbaar is. Bij de vrouwen staan WK estafette deelnemers Eveline Saalberg en Myrthe van der Schoot op de startlijst, dit wordt gegarandeerd een mooie strijd om de overwinning. Ook Britt de Blaauw, Laura de Witte en Eva Hovenkamp zullen zich mengen in de strijd om de podiumplaatsen. Bij de mannen maken Jonas Phijffers, Yousef Karam (KW) en Nout Wardenburg hun opwachting. Het meeting record staat op 46.69, de beste prestaties van de bovengenoemde drie mannen zijn sneller.

 

Vorige editie werden we getrakteerd op een nieuw meeting record van 13.80 op de 110 meter horden. Bij de mannen zijn Joas van Hellemondt en Jamie Sesay in vorm, daar ligt een verbetering van dit record op de loer. De mannen hebben twee kansen om een snelle tijd neer te zetten, we kijken uit naar de races.

 

Marije van Hunenstijn is een van de blikvangers op de wedstrijd over de 200 meter. Leonie van Vliet, Eveline Saalberg en Janie De Naeyer (BEL) zullen meestrijden voor een plek bij de beste drie.

 

Spring Strijd

De springonderdelen zijn altijd een vaste prik tijdens de T-Meeting. Bij het polsstokhoogspringen voor de vrouwen zal het erom spannen wie met de overwinning naar huis gaat. Wordt het de U20-atleet Marijn Kieft, de Duitse Clara Rentz of Sanne Rombouts?

 

Bij het hoogspringen voor de mannen ligt het veld erg dicht bij elkaar. Sven van Merode en de nog U20-atleet Ridzerd Punt springen er bovenuit. Maar ook Wuill Vrolijk en Bart Andriessen maken aanspraak op de overwinning.

 

Het altijd spectaculaire hink-stap-springen zal naar alle waarschijnlijkheid een nieuw meeting record opleveren. De Belgische Ilona Masson heeft een beste prestatie van 13.69 meter staan. Het meeting record staat op 12.96 meter.

 

IPC atleten

De T-Meeting kent dit jaar vijftien IPC-deelnemers, atleten met een visuele, verstandelijke of lichamelijke beperking. Kimberly Alkemade, die recent een wereldrecord op de 200 meter heeft gelopen tijdens de Harry Schulting Games in Vught, is een van de deelnemers. Bij de T-Meeting loopt ze de 100 meter en 200 meter. 

 

Fotograaf: Vincent Jessen

 


Deelnemersinformatie 2024

15 mei 2024

 

Maandag is het zover, tijd om te #knallen. De jury is gereed, de weersverwachtingen zien er prima uit en het deelnemersveld is beter dan ooit. Laat het sprinten en springen maar beginnen!

 

Live

De uitslagen zijn allemaal live te volgen op Atletiek.nu. Hierop zijn vooraf ook de serie indelingen te vinden.

 

Deelnemers informatie

Deelnemers informatie mail is op deze pagina terug te lezen.

 

De organisatie verwacht genoeg spektakel en heet u van harte welkom op de atletiekbaan aan de Bernard Leenestraat 48 in Tilburg. 


Nieuwsarchief →


Sponsoren