Welkom

Laatste nieuws


Records, limieten en een lekker zonnetje tijdens de 12e T-Meeting

30 mei 2023

 

De T-Meeting op maandag tweede pinksterdag, het staat inmiddels bij menig atleten vast in de agenda. Dit jaar met een indrukwekkend deelnemersveld. Maar een goed deelnemersveld of niet, alleen de prestaties tellen. Meeting Records en Limieten horen erbij om een succes te maken van dé sprint & springwedstrijd van Nederland. En dat is gelukt.

 

Onder het toezicht van een lekker zonnetje en ontspannen sfeer begon de dag met de 400 meter horden voor vrouwen. Met een Meeting Record in de boeken van Femke Bol ligt de focus bij dit onderdeel meer op individuele prestatie verbeteringen. En dat is gelukt met de winst voor de jongste atleet op het onderdeel, Abigail Noruwa. Met een prestatie van 59,35s behaalde ze hiermee ook meteen het EK onder 20 limiet! Bij de mannen won de Belgische Mimoun Abdoul Wahab

 

De 100 meter vlak, hét vuurwerk onderdeel binnen de atletiek, stelde zoals gewend niet teleur. Bij de mannen wist Joris van Gool (serie: 10,38s, finale: 10,45s) het Ierse duo Israel Olatunde en Joseph Olalekan Ojewumi voor te blijven. Bij de vrouwen ging de winst naar Naomi Sedney (11,58s), opgevolgd door Leonie van Vliet en de Ierse Mollie Oreilly. Bij de dubbele afstand, de 200 meter, waren de rollen omgedraaid bij de vrouwen. Hier pakte van Vliet de winst met een verbetering van het meeting record met een tijd van 23,66s. 

 

De korte horden stonden dit jaar twee keer op het programma, twee pogingen voor de atleten om een mooie prestatie neer te zetten. De eerste run werd optimaal benut door Jamie Sesay, met een tijd van 13,72s plaatste hij zich voor het EK onder de 20 in Jeruzalem (ISR) deze zomer. Één honderdste sneller was Joas van Hellemondt (13,71s), maar van Hellemondt heeft het startbewijs al op zak voor het EKU20. De tweede run later op de dag kwam de Belgische Elie Bacari meer dan goed uit. Tijdens zijn tweede run verbeterde hij niet alleen het meeting record van Job Geerds (tweede in de serie), Bacari plaatste zich met een tijd van 13,80s ook voor het EK onder 23 in Espoo (FIN). 

 

Ondanks de soms wat uitdagende wind is de organisatie blij dat er ook dit jaar weer veel persoonlijke records zijn verbeterd. Proficiat aan alle atleten die er weer een geweldige T-Meeting van hebben gemaakt!

 

T-Meeting 2023

Van, voor & door atleten.


Klaar voor T-Meeting 2023

27 mei 2023

 

Maandag is het zover, tijd om te #knallen. De jury is gereed, de weersverwachtingen zien er prima uit en het deelnemersveld is beter dan ooit. Laat het sprinten en springen maar beginnen!

 

Live

De uitslagen van maandag zijn het snelste te vinden op de atletiekbaan maar ook via atletiek.nu. Hierop zijn vooraf ook de serie indelingen te vinden.

 

Categorie E World Ranking Competition
De T-Meeting is één van de vier categorie E World Ranking Competition baanwedstrijden in Nederland dit jaar. Dankzij deze status kunnen atleten punten verdienen voor de World Ranking en aan de hand van de positie op deze World Ranking, zich rechtstreeks plaatsen voor een toernooi. Daarnaast is de T-Meeting ook onderdeel van de nieuwe Track & Field series

 

De organisatie verwacht genoeg spektakel en heet u van harte welkom op de atletiekbaan aan de Bernard Leenestraat 48 in Tilburg. 


T-Meeting 2023

20 mrt 2023

 

De voorbereidingen voor de 12e editie van de T-Meeting zijn alweer in volle gang. De T-Meeting, dit jaar op maandag 29 mei, is een ideaal begin voor een mooi seizoen.

 

Categorie E World Ranking Competition

De T-Meeting is één van de vier categorie E World Ranking Competition baanwedstrijden in Nederland dit jaar. Dankzij deze status kunnen atleten punten verdienen voor de World Ranking en aan de hand van de positie op deze World Ranking, zich rechtstreeks plaatsen voor een toernooi.

 

Sprinten en springen

Het is inmiddels vaste prik dat de sprint en springonderdelen centraal staan bij de T-Meeting. Op het programma staan dit jaar de looponderdelen: 100m, 200m, 400m, 100mh/110mh en de 400mh. De springonderdelen zijn: hinkstapspringen, verspringen, hoogspringen en polsstokhoogspringen. Een mogelijk side event wordt later besloten.

 

Vrijwilligers & pers

Vind jij het leuk om als vrijwilliger de T-Meeting mede mogelijk te maken? Meld je dan hier aan als vrijwilliger voor de T-Meeting op 29 mei. Wil jij graag foto's komen maken of de T-Meeting bezoeken als pers? Neem dan contact met ons op via pers@t-meeting.nl.


Nieuwsarchief →


Sponsoren