Welkom

Laatste nieuws


Drie dagen topatletiek tijdens de Jom IT T-Meeting

24 mei 2021

 

In het pinksterweekend van 22, 23 & 24 mei vond de tiende editie van de T-Meeting plaats. Meerdere atleten hebben zich tegen de natuurlijke elementen weten te verzetten en hierdoor verschillende Meeting Records gezet. Met deze nabeschouwing blikken we terug op een editie die we nooit meer zullen vergeten. 

 

Foto: Erik van Leeuwen

 

Deze jubileumeditie van de T-Meeting verdiende iets bijzonders, zo dacht de organisatie. Daarom vond voorafgaand aan de reguliere T-Meeting een meerkamp plaats om in te spelen op het beperkte aanbod. Hoogtepunten van deze meerkamp waren toch wel Myke van der Wiel die de magische grens van 6000 punten doorbrak en Sofie Dokter die de limiet voor de EKU20 in Tallinn haalde. Sven Roosen en Sven Jansons zetten een scherpe meerkamp neer en kwalificeerden zich voor de EKU23. Gabriel Emmanuel wist zichzelf te overtreffen en plaatste zich voor de EKU20. Hier lees je alles over de meerkamp.

 

Op de maandag zette Rani Rosius met haar tijd op de 200m direct de toon: Meeting Records zijn er om verbroken te worden. Met een tijd van 23,83s legt zij de lat voor toekomstige edities hoog. Ook het Meeting Record voor zowel de mannen als de vrouwen 400m werd respectievelijk door Nout Wardenburg (46,69s) en Sharlene Mawdsley (53,21s) verbroken. Op de technische nummers begon Navaro Doulany Aboikenie met een mooie afstand van 15,68m op het hinkstapspringen en wist hiermee een nieuw Meeting Record op zijn naam te zetten. Glenka Antonia sprong hem achterna met een Meeting Record, maar dan bij het hoogspringen. Zij vloog over de 1,82m heen en evenaarde hiermee haar PB. Vervolgens sloot Olympisch kampioene Nafissatou Thiam de dag af door maar liefst 6,42m te springen en hiermee het nieuwe Meeting Record verspringen te verzilveren. Jochem Dobber benaderde het Meeting Record op de 200m met zeven honderdste, met 20,90s liep hij als 400m een hele strakke halve afstand.

 

Na de limieten regen in het weekend zijn er op maandag ook het een en ander aan limieten geslecht. Voor de EKU20 zien wij onder andere Keitharo Oosterwolde met 10,55s op de 100m en Timme Koster met 13,82s op de 110mh. Met het oog op U18 prestaties hebben Jamie Sesay met 13,79s op de 110mH, Maurice Afognon met 21,54s op de 200m en Suus Altorf met 60,35s op de 400mh voldaan aan de originele limieten voor het U18 toernooi. Tevens zijn er een drietal Nederlands Records verbeterd: binnen de IPC categorie behaalde Cheyenne Bouthoorn zowel op de 100m (15,07s) als op de 200m (31,14s) een NR in de klasse T36. Joël de Jong snelde met 12,65s op de 100m naar een nieuw NR in de klasse T63.

 

De organisatie kijkt terug op een bijzondere en geslaagde editie. Veel dank gaat ook naar de vrijwilligers en sponsoren, die deze editie mogelijk hebben gemaakt. Uiteindelijk gaat de grootste dank uit naar de atleten, die van deze editie er één hebben gemaakt om nooit te vergeten. Volgend jaar zijn we er weer van, voor en door atleten op maandag 6 juni 2022. Hopelijk dan weer met een goed gevulde baan vol met atletiek fans, zoals vanouds!


Tussenbeschouwing: Een vliegende start

23 mei 2021

 

Tijdens de jubileumeditie van de T-Meeting werden op de primeur-meerkamp maar liefst vier internationale limieten behaald. Hoewel ieders prestatie lof verdient, lichten we er een vijftal uit. Bij de dames springen Sofie Dokter en Myke van de Wiel er glansrijk bovenuit. Sofie Dokter presteert op elk onderdeel erg goed en weet daardoor een puntentotaal van 5555 neer te zetten. Hiermee voldoet ze aan de limiet voor de EKU20 in Tallinn. Myke van der Wiel doorbreekt dit weekend de magische grens van 6000 punten en komt met 6012 op de 15e plek allertijden!

 

Sven & Sven waren de gehele meerkamp aan elkaar gewaagd. Hoewel na het polsstokhoogspringen Sven Jansons er met de trofee vandoor leek te gaan, weet Sven Roosen de speer een flink stuk verder te werpen en een strakkere tijd op de 1500 meter neer te zetten. Hiermee overtreft hij (de andere) Sven en eindigt met een puntentotaal van 7916 punten op de eerste plaats. Beide Svens weten overigens de limiet voor de EKU23 te halen. Ook Gabriel Emmanuel overtrof zichzelf en haalt de limiet voor de EKU20.

 

Morgen barst het sprint en spring geweld los vanaf 12u, met als eerste de vrouwen 200m. Alles is morgen te volgen via de livestream op t-meeting.nl, schakel in vanaf 11:50 en mis niets. 

 

Foto: Bjorn Paree


Digitaal spektakel tijdens jubileumeditie Jom IT T-Meeting

20 mei 2021

 

 

Na tien edities kan je wel spreken van een traditie. Dit jaar vindt de tiende editie van de T-Meeting plaats en steeds grotere en bekendere atleten weten de weg te vinden naar deze wedstrijd van, voor en door atleten. Helaas dit jaar zonder fysiek publiek, maar met livestream op maandag. En als extraatje organiseert de T-Meeting dit jaar een volwaardige meerkamp voorafgaand aan 2e pinksterdag.

 

Dat steeds grotere en bekendere atleten de weg naar de T-Meeting weten te vinden, bewijst de deelname van regerend Olympisch kampioene meerkamp Nafissatou Thiam wel. Hoewel zij op weg naar de Spelen niet in actie komt op de meerkamp, weet zij met haar aanwezigheid in Tilburg scherpe concurrentie te creëren op de 100mH en het verspringen. Waar ze bij het verspringen boven het deelnemersveld uitspringt, voert voornamelijk Europees kampioene Alina Talay bij de 100mH de lijst met verve aan. Ook haar trainings genoot Eline Berings, tevens ook voormalig Europese kampioene en houder van het meeting record, gaat de strijd aan. Weerstand vanuit Nederland wordt gegeven door Eefje Boons, Sharona Bakker en Zoë Sedney. Alle drie zullen hun pijlen hebben gericht op de Olympisch limiet (12,84s). Last but not least staat ook meerkampster Nadine Broersen maandag aan de start op de korte horden. Passend bij deze editie als voormalig wereldkampioen meerkamp.

 

Van Tilburg naar Tokio

Dit jaar pakt de T-Meeting groter uit. De wedstrijd is één van de tien uit het Nationaal Kwalificatie Circuit. Hoewel de T-Meeting dit jaar wordt beperkt in haar aantal deelnemers, speelt de organisatie in op de schaarste van een meerkamp en de kans voor atleten om hierop limieten te halen. Op de zevenkamp vallen de zusjes Van de Wiel op, met regerend Nederlands kampioene Anne bovenaan. Pieter Braun voert de lijst aan bij de mannen en bereidt zich voor op de Olympische Spelen. Braun staat momenteel 8e op de World Ranking en is hiermee zo goed als zeker van een Olympisch ticket. Hij zal zijn eerste krachtmeting houden in Tilburg op weg naar Tokio.

 

Topsnelheid

Bij de sprintnummers zal de snelheid van de MONDO baan getest worden door toppers als Churandy Martina en Robin Vanderbemden. Zij leggen de lat hoog en dwingen onder andere Liemarvin Bonevacia om tot het uiterste te gaan. Hij zal als 400m loper zijn topsnelheid testen op de kortere nummers. Bij de vrouwen springt Marije van Hunenstijn er bovenuit. Met het Olympische startbewijs al op zak, zal zij tijdens de T-Meeting haar seizoensopening maken op de 100m. 

 

Jeugdtoernooien

Ook op de technische onderdelen weten een aantal talenten op voorhand al de interesse te trekken. Zoals bijvoorbeeld bij het polsstokhoogspringen. Hier staan op de deelnemerslijst, onder Nederlands recordhoudster Femke Pluim, twee atleten onder de 20 jaar die met 4,00m al dicht bij de limiet zijn gekomen. Waar de Nederlandse Kristina Tergau aan 4,05m al genoeg zal hebben, moet de Belgische Lola Lepère de minima van 4,07m halen voor een ticket. Ook Tilburgs talent komt tijdens deze editie in actie. Finn de Graaf heeft, net als een aantal andere deelnemers, de limiet voor EKU20 in het vizier: 7,40m. Met een uitschieter vorige week richting 7,34m (met te veel rugwind) zou dat zomaar realiteit kunnen worden op de eigen wedstrijd. De limiet pogingen onder de jeugd beperken zich overigens niet tot deze twee onderdelen. Bij zo goed als elk onderdeel wordt wel gestreden om internationale kwalificatie. 

 

Als we kijken naar de afgelopen jaren dan liegen de prestaties op de snelle MONDO-baan en wind mee er niet om. Ook dit jaar biedt de deelnemerslijst dus weer veel perspectief en kans op strakke prestaties. Hoewel de atleten dit jaar het publiek moeten missen, bieden we op de maandag een livestream aan waardoor hun fans toch vanuit huis de gehele wedstrijd kunnen volgen op t-meeting.nl. De wedstrijd zal daarnaast de volle drie dagen te volgen zijn met live results en door het social media team van de T-Meeting. Schakel jij ook in?

 

T-Meeting

Van, voor en door atleten

22/23/24 mei 2021


Nieuwsarchief →


Sponsoren